Teodora Teodora Teodora Teodora Teodora Teodora
  •  Sindrom Down
  • Evenimente
  • Servicii
  • Proiecte
  • Linkuri
  • Sprijin
  • Albume
  • Contact
Servicii

Home

Interventie timpurie

Kinetoterapie

Meloterapie

Dobandirea deprinderilor de existenta

Consiliere pshihologica

Servicii educationale

Terapia ocupationala

 

Cautare

Cum pot sprijini

Prevederea doi la suta

Decide ca 2% din impozitul datorat statului sa fie directionat catre ALDO-CET   Va multumim!    Legea 2% reprezintă pentru noi o oportunitate, iar pentru voi reprezintă ocazia de a susţine normalizarea vieţii persoanelor cu sindrom Down şi cu alte dizabilităţi intelectuale.   ...

CAMPANIA LOTS OF SOCKS 2014

Dragi prieteni, Vă invităm să participaţi şi în anul 2014, împreună cu noi la campania mondială “LOTS OF SOCKS”, lansată de Down Syndrome International. LOTS OF SOCKS este o campanie simplă şi distractivă, care urmăreşte să facă oamenii să vorbească despre Ziua Mondială pentru Sindromul Down, în 21 martie. În scopul unificării mondiale, Down Syndrome International produce şosete speciale pentru...


Evenimente

Hai sa ne cunoastem si sa recunoastem sindromul Down

   Dragi prieteni,    Miercuri, 21 martie 2012,    Un grup de asociaţii din România care lucrează cu persoane cu sindrom Down lansează campania de conştientizare “Hai să ne cunoaştem şi să recunoaştem,

Seminar transnational Craiova octombrie 2012

  “Posibilităţi...

ZIUA MONDIALA A PERSOANELOR CU SINDROM DOWN, 21 MARTIE 2015

ŞANSELEMELE, ALEGERILE MELE - PUTEREA OLTENILOR ÎN SPRIJINUL PERSOANELOR...


Buletin informativ
Doriti sa primiti ultimele noutati?
Abonati-va!

Kinetoterapie

Serviciul de kinetoterapie din cadrul Centrului Educaţional Teodora are ca scop dezvoltarea armonioasă mentală şi fizică şi dezvoltarea deprinderilor motrice de bază, aplicativ-utilitare şi sportive elementare ale copiilor şi tinerilor cu diverse abilităţi.

   Activitatea kinetoterapeutică se desfăşoară în concordanţă cu nevoile şi abilităţile fiecărui beneficiar şi cu cerinţele părinţilor acestuia.
   In funcţie de calităţile motrice ale fiecărei persoane, lucrăm atât individual cât şi în grup.
   Ora de kinetoterapie începe cu pregătirea organismului pentru efort şi influenţarea selectivă a aparatului locomotor prin efectuarea unor diferite exerciţii de mers, alergare, târâre şi sărituri.
   Pentru dezvoltarea şi consolidarea funcţiei de echilibru static şi dinamic, efectuăm exerciţii de gimnastică de echilibru din stând la banca de gimnastică şi realizarea unui parcurs aplicativ cu solicitare mare a funcţiei de echilibru.
   Pentru dezvoltarea mobilităţii articulare, a forţei musculare, a capacităţii de efort şi a rezistenţei musculare efectuăm exerciţii la diferite aparate de gimnastică şi fitness.
   Pentru dezvoltarea spiritului de echipă efectuăm jocuri de echipă, cum ar fi baschetul şi fotbalul şi exerciţii de aruncare şi prindere cu mingea.
   Ora de kinetoterapie se încheie cu exerciţii de relaxare şi de educare a respiraţiei.

În plus, noi folosim în mod terapeutic dansul ca mijloc de exprimare gestuală. Pornind de la aceasta idee am lucrat împreună cu 4 parteneri europeni o metodologie comună de aplicare a dansului ca instrument pedagogic. 
EUROPADISSART – este un DVD ce conţine înregistrarea spectacolului “Europa casa mea”, desfăşurat în faţa unui public extreme de numeros, toate locurile fiind ocupate, pe scena Operei din Murcia, Spania. Spectacolul a fost prezentat de grupuri de persoane cu diverse abilităţi din mai multe state europene: România, Spania, Italia şi Suedia. Grupul de dans al ALDO-CET a prezentat un dans tradiţional românesc şi un moment clasic bazat pe improvizaţia dansatorilor. Tinerii noştri dansatori au demonstrat că au învăţat să-şi exprime liber ideile, sentimentele, trăirile, să coopereze pentru desfăşurarea momentului artisc, să se încadreze într-un stil de muncă. In plus, au arătat publicului că stăpânesc mijloacele de bază din mişcarea artistică şi că diferenţiază ritmurile muzicale. Experienţa internaţională a condus cadrele către schimbarea strategiilor pedagogice şi implementarea metodelor noi de lucru centrate pe tineri şi nevoile acestora. Comunitatea a primit o lecţie de viaţă în a accepta orice categorie socială, a o înţelege şi sprijini.

Diferite moduri de a vedea lumea – este ghidul metodologic de aplicare a dansului ca instrument pedagogic pentru persoanele cu dizabilităţi. In viziunea noastră, subiectul “dans” nu trebuie să devină o altă arie de învăţare pentru persoanele cu dizabilităţi intelectuale, dar se poate transforma uşor în identitatea lor, sensul lor de împlinire şi satisfacţie a propriei vieţi. Prin relaţionare oamenii oferă şi primesc ceva in schimb.


Copyright© 2018. Designed by aRealWeb