Teodora Teodora Teodora Teodora Teodora Teodora
  •  Sindrom Down
  • Evenimente
  • Servicii
  • Proiecte
  • Linkuri
  • Sprijin
  • Albume
  • Contact
Servicii

Home

Interventie timpurie

Kinetoterapie

Meloterapie

Dobandirea deprinderilor de existenta

Consiliere pshihologica

Servicii educationale

Terapia ocupationala

 

Cautare

Cum pot sprijini

CAMPANIA LOTS OF SOCKS 2014

Dragi prieteni, Vă invităm să participaţi şi în anul 2014, împreună cu noi la campania mondială “LOTS OF SOCKS”, lansată de Down Syndrome International. LOTS OF SOCKS este o campanie simplă şi distractivă, care urmăreşte să facă oamenii să vorbească despre Ziua Mondială pentru Sindromul Down, în 21 martie. În scopul unificării mondiale, Down Syndrome International produce şosete speciale pentru...

Prevederea doi la suta

Decide ca 2% din impozitul datorat statului sa fie directionat catre ALDO-CET   Va multumim!    Legea 2% reprezintă pentru noi o oportunitate, iar pentru voi reprezintă ocazia de a susţine normalizarea vieţii persoanelor cu sindrom Down şi cu alte dizabilităţi intelectuale.   ...


Evenimente

ZIUA MONDIALA PENTRU SINDROMUL DOWN 2014

Dragi prieteni, 21 martie 2014 înseamnă cea de a noua aniversare a Zilei Mondiale pentru Sindromul Down şi în fiecare an creşte numărul persoanelor cu sindrom Down, aparţinătorilor şi simpatizanţilor lor care se implică în acţiuni ce marchează această zi în întreaga lume.  Şi totuşi, mai avem atât de multe de făcut împreună. ALDO-CET...

Saptamana Educatiei Permanente

In cadrul “Săptămânii Educaţiei Permanente” în România, manifestare care a...

Parteneriatul nostru cu autoritatile publice locale

În contextul Anului European al Cetăţeanului 2013, Municipalitatea Băileşti a invitat Asociaţia Langdon Down Oltenia Centrul Educaţional Teodora (ALDO-CET) să  participe la elaborarea strategiei de dezvoltare locală şi la elaborarea noilor programe de politici de coeziune 2014-2020. ALDO-CET a organizat...


Buletin informativ
Doriti sa primiti ultimele noutati?
Abonati-va!

Dobandirea deprinderilor de existenta

   In fiecare zi la Centrul Educaţional Teodora se urmăreşte dezvoltarea autonomiei, a încrederii de sine şi a deprinderilor de viaţă independentă.
 
   In acest scop se efectuează activităţi gospodăreşti elementare şi se exersează conduita independentă pentru integrarea socială a copiilor şi tinerilor cu dizabilităţi intelectuale. Din această perspectivă aplicăm diverse exerciţii care vizează 4 direcţii de acţiune:
   1. Pregătirea şi servirea mesei. Pentru acestea, copiii şi tinerii înscrişi în programul centrului servesc zilnic micul dejun şi prânzul la cantina centrului. Astfel, ei învaţă modul de aranjare a mesei cu număr corespunzător de tacâmuri, sortarea şi curăţarea unor alimente, desfacerea unor produse ambalate (cutii, borcane), modul de preparare al unui ceai, suc de fructe, sandwich, modul de manipulare a unor obiecte în condiţii de siguranţă (căratul tăvii după ce a terminat de mâncat), modul de curăţare a mesei, modul de spălare al tacâmurilor.
   2. Igiena personală şi a spaţiului în care locuim. Exersăm deprinderile de ordine şi igienă corporală, spălarea cu fixarea momentelor când acestea se impun (dimineaţa, seara, înainte şi după masă ). Exerciţiile de curăţenie la locul de muncă se efectuează după un plan bine stabilit, individual sub supraveghere directă.
   3. Bunurile personale. Copiii şi tinerii învaţă cum să întreţină şi să păstreze obiectele de îmbrăcăminte şi încălţăminte, prin exerciţii de curăţare a pantofilor, aşezare pe umeraş a hainelor, încheierea/descheierea nasturilor sau a capselor, închiderea sau deschiderea de fermoare, legarea şi dezlegarea şireturilor (nod, fundă), modul de îmbrăcare în funcţie de temperatura de afară.
   4. Independenţa. In acest scop exersăm conduita independentă prin activităţi cu caracter ergoterapeutic: exerciţii de personalizare a spaţiului de locuit, organizarea obiectelor din clasă, aerisirea clasei, utilizarea măturii şi a făraşului, ordonarea obiectelor după ce au terminat de lucrat cu ele.


Copyright© 2018. Designed by aRealWeb