Teodora Teodora Teodora Teodora Teodora Teodora
 • Sindrom Down
 • Evenimente
 • Servicii
 • Proiecte
 • Linkuri
 • Sprijin
 • Albume
 • Contact
Proiecte

Home

Parteneriatul cu autoritatile judetene

UP4DOWNKIDS

HEALTHY DS

Experienta in derularea unor proiecte

KEEP ME SAFE

Think Different Think Europe

Gentle Teaching in Romania

Parteneriatul cu autoritatile locale

Think different: think Europe.

Centrul Educational Teodora

 

Cautare

Cum pot sprijini

CAMPANIA LOTS OF SOCKS 2014

Dragi prieteni, Vă invităm să participaţi şi în anul 2014, împreună cu noi la campania mondială “LOTS OF SOCKS”, lansată de Down Syndrome International. LOTS OF SOCKS este o campanie simplă şi distractivă, care urmăreşte să facă oamenii să vorbească despre Ziua Mondială pentru Sindromul Down, în 21 martie. În scopul unificării mondiale, Down Syndrome International produce şosete speciale pentru...

Prevederea doi la suta

Decide ca 2% din impozitul datorat statului sa fie directionat catre ALDO-CET   Va multumim!    Legea 2% reprezintă pentru noi o oportunitate, iar pentru voi reprezintă ocazia de a susţine normalizarea vieţii persoanelor cu sindrom Down şi cu alte dizabilităţi intelectuale.   ...


Evenimente

Eveniment video global 2013

Concurs Miss/Mister Down Romania 2015

A saptea aniversare a Zilei Mondiale a Sindromului Down

  


Buletin informativ
Doriti sa primiti ultimele noutati?
Abonati-va!

UP4DOWNKIDS

UP4DOWNKIDS s-a ocupat de educaţia adulţilor şi a fost aprobat şi finanţat prin Programul „Invăţare pe tot Parcursul Vieţii”, acţiunea „Parteneriate pentru învăţare – Grundtvig”, având ca parteneri organizaţii din Olanda, Turcia, Bulgaria şi România.

Proiectul s-a adresat în principal părinţilor, aparţinătorilor, terapeuţilor şi specialiştilor care lucrează cu persoanele cu sindrom Down.

A avut ca scop organizarea şi mobilizarea părinţilor, aparţinătorilor şi terapeuţilor care lucrează cu persoanele cu sindrom Down pentru a învăţa unii de la ceilalţi cele mai bune metode de susţinere a acestor persoane, oferindu-le acces la ultimele tehnici, terapii şi practici de dezvoltare a persoanelor cu sindrom Down.

Principalele rezultate ale acestui proiect sunt:

 1. Producerea şi diseminarea broşurii "Hai să ne cunoaştem şi să recunoaştem sindromul Down", ce conţine informaţii primare despre sindromul Down şi se adresează părinţilor la început de drum.
 2. Producerea şi diseminarea ghidului "Premise şi cunoaştere, sindromul Down", publicaţie ce prezintă recomandări de bună practică medicală clinică, bazate pe dovezi publicate în literatura de specialitate, propuse a fi luate în considerare de către părinţii persoanelor cu sindrom Down, medicii neonatologi şi pediatri şi de alte specialităţi, precum şi de celalte cadre medicale implicate în îngrijirea persoanelor cu sindrom Down.
 3. Producerea şi diseminarea revistei "Cunoaşte-mă aşa cum sunt!", ce reprezintă un album cu 28 de poveşti reale ale unor români cu sindrom Down şi se adresează tuturor celor care au aceleaşi sentimente ca şi noi, celor care împărtăşeşc vise, speranţe şi aşteptări asemănătoare cu ale noastre şi care merită să trăiască aceeaşi fericire cu care suntem noi , părinţii persoanelor cu sindrom Down, binecuvantaţi.
 4. Organizarea conferinţei internaţionale "Posibilităţi de a construi un mod de viaţă independentă pentru persoanele cu sindrom Down", ce s-a desfăşurat timp de 2 zile în cadrul Universităţii din Craiova. 35 de persoane cu sindrom Down au dansat, au avut intervenţii în plenul lucrărilor, au participat la 2 sesiuni de training şi s-au bucurat de o croazieră pe Dunăre. 247 de participanţi au beneficiat de sesiunile în plen, de 3 ateliere de lucru şi 2 sesiuni de training pe subiecte relevante.
 5. Campania de conştientizare "Hai să ne cunoaştem şi să recunoaştem sindromul Down", ce s-a desfăşurat pe parcursul a 12 luni, a fost lansată simultan în 18 oraşe, din 6 regiuni din România, prin 27 de evenimente desfăşurate în aceeaşi zi.
 6. 5 grupuri noi de părinţi au fost sprijinite şi 16 grupuri de părinţi au fost motivate pentru a participa la campania naţională. S-au organizat 12 întâlniri cu părinţii şi specialiştii, 9 ateliere ocupaţionale, 2 expoziţii de produse.
 7. 15 modele de bună practică învăţate.
 8. 5 schimburi trans-naţionale de experienţe şi modele de bună practică desfăşurate în Olanda, Bulgaria, România şi Turcia.
 9. 119 bărbaţi, între care 46 cu sindrom Down, împreună cu 363 de femei printre care 54 cu sindrom Down au învăţat din activităţile organizate în România.
 10. 7 bărbaţi, printre care 5 cu sindrom Down, împreună cu 19 femei printre care 1 cu sindrom Down, au învăţat prin mobilităţile trans-naţionale.  

Copyright© 2018. Designed by aRealWeb