Teodora Teodora Teodora Teodora Teodora Teodora
 • Sindrom Down
 • Evenimente
 • Servicii
 • Proiecte
 • Linkuri
 • Sprijin
 • Albume
 • Contact
Proiecte

Home

KEEP ME SAFE

Gentle Teaching in Romania

Think Different Think Europe

Experienta in derularea unor proiecte

Think different: think Europe.

Parteneriatul cu autoritatile judetene

HEALTHY DS

Parteneriatul cu autoritatile locale

UP4DOWNKIDS

Centrul Educational Teodora

 

Cautare

Cum pot sprijini

Prevederea doi la suta

Decide ca 2% din impozitul datorat statului sa fie directionat catre ALDO-CET   Va multumim!    Legea 2% reprezintă pentru noi o oportunitate, iar pentru voi reprezintă ocazia de a susţine normalizarea vieţii persoanelor cu sindrom Down şi cu alte dizabilităţi intelectuale.   ...

CAMPANIA LOTS OF SOCKS 2014

Dragi prieteni, Vă invităm să participaţi şi în anul 2014, împreună cu noi la campania mondială “LOTS OF SOCKS”, lansată de Down Syndrome International. LOTS OF SOCKS este o campanie simplă şi distractivă, care urmăreşte să facă oamenii să vorbească despre Ziua Mondială pentru Sindromul Down, în 21 martie. În scopul unificării mondiale, Down Syndrome International produce şosete speciale pentru...


Evenimente

Saptamana Educatiei Permanente

In cadrul “Săptămânii Educaţiei Permanente” în România, manifestare care a...

ZIUA MONDIALA PENTRU SINDROMUL DOWN 2014

Dragi prieteni, 21 martie 2014 înseamnă cea de a noua aniversare a Zilei Mondiale pentru Sindromul Down şi în fiecare an creşte numărul persoanelor cu sindrom Down, aparţinătorilor şi simpatizanţilor lor care se implică în acţiuni ce marchează această zi în întreaga lume.  Şi totuşi, mai avem atât de multe de făcut împreună. ALDO-CET...

ZIUA MONDIALA A PERSOANELOR CU SINDROM DOWN, 21 MARTIE 2015

ŞANSELEMELE, ALEGERILE MELE - PUTEREA OLTENILOR ÎN SPRIJINUL PERSOANELOR...


Buletin informativ
Doriti sa primiti ultimele noutati?
Abonati-va!

Think Different Think Europe

ALDO-CET în parteneriat cu asociaţii similare din Italia, Germania, Spania, Portugalia, Franţa, Irlanda, Ungaria, Croaţia, Ucraina şi Republica Cehă a implementat proiectul „Think Different,Think Europe!” finanţat prin programul "Europa pentru cetăţeni", Acţiunea 1; Măsura 2.2.


Împreună cu partenerii am promovat drepturile civice ale europenilor cu sindrom Down, având ca scop încurajarea colaborării între membrii EDSA în domeniul cetăţeniei active a persoanelor cu sindrom Down.

Urmărind implicarea europeană a asociaţiilor membre EDSA şi a persoanelor cu sindrom Down, precum şi informarea şi pregătirea acestora pentru scrierea, administrarea şi implementarea proiectelor de parteneriat la nivel European, proiectul  s-a desfăşurat în 3 pachete de activităţi principale:


 1. Sub egida: "Să ne cunoaştem şi să învăţăm mai multe despre Europa", 40 de tineri cu sindrom Down şi 29 de specialişti din ţările partenere au participat în luna mai 2013, la Roma, Italia, la un atelier de lucru care a avut ca obiectiv conştientizarea persoanelor cu sindrom Down asupra drepturilor şi îndatoririlor pe care le au ca cetăţeni europeni. Atelierul de lucru s-a desfăşurat pe parcursul a 4 zile, timp în care ALDO-CET a fost reprezentată de către 2 tineri cu sindrom Down şi 2 specialişti. Cele mai importante activităţi au fost vizitarea celei mai mari structuri de radiodifuziune din lume: Radio Vatican, unde tinerii cu sindrom Down au dat interviuri în limba maternă, difuzate în direct; şi o sesiune de activităţi desfăşurate în incinta Senatului Italian, tinerii fiind întâmpinaţi chiar de către preşedintele acestuia.
 2. Având ca temă prezentarea unei aplicaţii pentru Comisia Europeană - de la oboseală la satisfacţie, în luna octombrie 2013, ALDO-CET a participat, împreună cu 20 de reprezentanţi ai partenerilor, la un training de 4 zile pentru pregătirea şi scrierea candidaturilor pentru noul program al Comisiei Europene, Erasmus+, 2014-2020.  
 3. Diseminarea rezultatelor printr-o campanie web, radio şi reţele sociale.  

Copyright© 2018. Designed by aRealWeb