Teodora Teodora Teodora Teodora Teodora Teodora
 • Sindrom Down
 • Evenimente
 • Servicii
 • Proiecte
 • Linkuri
 • Sprijin
 • Albume
 • Contact
Proiecte

Home

Gentle Teaching in Romania

Parteneriatul cu autoritatile locale

Experienta in derularea unor proiecte

Parteneriatul cu autoritatile judetene

UP4DOWNKIDS

KEEP ME SAFE

Think Different Think Europe

Centrul Educational Teodora

HEALTHY DS

Think different: think Europe.

 

Cautare

Cum pot sprijini

CAMPANIA LOTS OF SOCKS 2014

Dragi prieteni, Vă invităm să participaţi şi în anul 2014, împreună cu noi la campania mondială “LOTS OF SOCKS”, lansată de Down Syndrome International. LOTS OF SOCKS este o campanie simplă şi distractivă, care urmăreşte să facă oamenii să vorbească despre Ziua Mondială pentru Sindromul Down, în 21 martie. În scopul unificării mondiale, Down Syndrome International produce şosete speciale pentru...

Prevederea doi la suta

Decide ca 2% din impozitul datorat statului sa fie directionat catre ALDO-CET   Va multumim!    Legea 2% reprezintă pentru noi o oportunitate, iar pentru voi reprezintă ocazia de a susţine normalizarea vieţii persoanelor cu sindrom Down şi cu alte dizabilităţi intelectuale.   ...


Evenimente

Posibilitati de a construi un mod de viata independenta pentru persoanele cu sindrom Down

AsociaţiaLangdon Down Oltenia Centrul Educaţional Teodora din România; DownkidsInternational din Olanda, Down Sendromu Dernegi...

Concurs Miss/Mister Down Romania 2015

Luna martie 2012 a fost luna constientizarii nationale a sindromului Down

Cunoastere si recunoastere Luna martie 2012 = 31 de zile in care persoanele cu sindrom Down din Romania au cerut RESPECT Cu ocazia Zilei Mondiale a Sindromului Down în România s-au organizat 27 de evenimente, s-a...


Buletin informativ
Doriti sa primiti ultimele noutati?
Abonati-va!

HEALTHY DS

PROIECTUL EUROPEAN HEALTHY DS PROMOVEAZĂ REDUCEREA OBEZITĂŢII PERSOANELOR CU SINDROM DOWN.

HEALTHY DS va creşte competenţele persoanelor cu sindrom Down, familiilor şi specialiştilor în ceea ce priveşte prevenirea şi reducerea obezităţii, prin dezvoltarea unui program inovator de formare, centrat pe promovarea conduitelor de viaţă sănătoasă şi autonomie.

Persoanele cu sindrom Down au o crescută predispoziţie genetică spre obezitate, ceea ce reduce calitatea şi speranţa medie de viaţă. Conduitele de viaţă sănătoasă sunt fundamentale pentru controlul obezităţii în rândul persoanelor cu sindrom Down. O abordare corectă a nutriţiei şi alimentaţiei, regularitatea exerciţiilor fizice şi deprinderile de îngrijire a sănătăţii previn şi reduc creşterea în greutate  în copilărie, în adolescenţă, şi în viaţa de adult.


Scopul proiectului HEALTHY DS este creşterea competenţelor (atitudini, abilităţi, cunoştinţe) persoanelor cu sindromul Down, familiilor acestora şi specialiştilor  din domeniu în ceea ce priveşte prevenirea şi reducerea obezităţii în rândul persoanelor cu sindromul Down, precum şi creşterea abilitării lor printr-un program inovator de formare.

 Obiectivele proiectului

 • Creşterea nivelului de conştientizare, de înţelegere a importanţei conduitelor sănătoase de viaţă şi de abilitare în rândul persoanelor cu sindrom Down şi familiilor acestora.

 • Colectarea şi evaluarea informaţiilor tehnice, cazurilor existente şi factorilor de succes pentru transferul conduitelor de viaţă sănătoasă şi a practicilor de abilitare.

 • Dezvoltarea unei metodologii de formare bazată pe combinarea conduitelor de viaţă sănătoasă cu strategiile de abilitare.

 • Adaptarea materialelor de formare, activităţilor practice şi instrumentelor de lucru la abilităţile diferite ale colectivităţii sindromului Down.

 • Dezvoltarea unor instrumente de lucru on-line, accesibile şi utile, pentru susţinerea metodologiei de implementare.


Pentru aplicarea metodologiei de formare se vor dezvolta instrumente de lucru folosind tehnologia informaticii şi comunicării, bazate pe jocuri accesibile, motivaţionale şi uşor de administrat de către persoanele cu sindrom Down: auto-determinarea stilului de viaţă sănătos, selecţia alimentelor şi activităţilor sănătoase. Pentru creşterea comunicării între persoanele cu sindrom Down, familii şi specialişti se va lansa o platformă on-line pentru discuţii şi schimburi de experienţă.

Pe parcursul proiectului ce se desfăşoară în perioada septembrie 2015 – septembrie 2017, Consorţiul va dezvolta materiale de formare şi o platformă on-line pentru implementarea metodologiei de formare. Aproximativ 40 de persoane cu sindrom Down, familii şi specialişti vor participa la validarea rezultatelor proiectului, creând un prim impact direct.

Consorţiul este format din diverse entităţi care lucrează în beneficiul persoanelor cu sindrom Down şi anume: FUNDAŢIA ASINDOWN (Spania) care coordonează proiectul, DRUŠTVO DOWNOV SINDROM SLOVENIJA, DDSS (Slovenia), ASSOCIAÇÃO PORTUGUESA DE PORTADORES DE TRISSOMIA 21, APPT21 (Portugalia), DOWN EGYESÜLET (Ungaria) şi ASOCIAŢIA LANGDON DOWN OLTENIA CENTRUL EDUCAŢIONAL TEODORA, ALDO-CET (România). FUNDAŢIA LLUIS ALCANYIS a Universităţii din Valencia (Spania) participă ca expert în nutriţie, iar INSTITUTUL TEHNOLOGIC IAT (Germania) participă ca expert în dezvoltarea instrumentelor de tehnologia informaticii şi comunicării adaptate pentru persoanele cu dizabilităţi de învăţare. 

HEALTHY DS esteun proiect finanţat de Comisia Europeană în cadrul programului ERASMUS+ 2015.Copyright© 2018. Designed by aRealWeb